ГоловнаПолітика

Справу Розенблата-Полякова передано до суду

Нардепів судитимуть за підозрою в отриманні хабара.

Справу Розенблата-Полякова передано до суду
Максим Поляков и Борислав Розенблат
Фото: Lb.ua, Інформатор

Спеціалізована антикорупційна прокуратура 5 жовтня передала в суд обвинувальний акт проти депутатів Верховної Ради Борислава Розенблата і Максима Полякова. Їх і ще чотирьох підозрюваних звинувачують в отриманні неправомірної вигоди за реалізацію права законодавчої ініціативи (ч. 4 ст. 368 КК України) та зловживання впливом (ч. 2 ст. 369-2 КК України).

Про це повідомила прес-служба САП.

Це було зроблено, незважаючи на відмову депутатів отримати обвинувальний акт. У заяві сказано, що процесуальний закон зобов'язує прокурора вручити підозрюваним обвинувальний акт перед скеруванням до суду, але підозрювані не мають права його не отримувати.

"Прокурор і детективи виїжджали за місцем роботи та проживання підозрюваних з метою вручити обвинувальний акт, але тільки один з них фізично його отримав - решта відмовилися, про що в присутності понятих вказано у відповідних розписках. Також зазначені факти зафіксовано за допомогою відеозйомки", - повідомили в САП.

Нагадаємо, що розслідування справи Розенблата і Полякова завершилося ще взимку 2018 року.

2016 року в рамках розслідування нелегального видобутку бурштину на нардепа Розенблата вийшла агент НАБУ. Вона назвалася представником компанії "Фуджейра" з ОАЕ, яка нібито мала намір добувати і експортувати бурштин з Житомирської області. Депутат мав допомогти агенту отримати ліцензію на користування надрами і разом з Поляковим внести законодавчі поправки до Митного і Податкового кодексу спеціально під "Фуджейру", в тому числі щоб компанія платила меншу ренту за видобуток бурштину.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram