ГоловнаПолітика

Патрульні автомобілі оснастять радарами швидкості

"Фінансування цього приладу передбачено в Дорожньому фонді".

Патрульні автомобілі оснастять радарами швидкості
Фото: Kurs.if

Національна поліція планує оснастити патрульні автомобілі радарами для фіксування швидкості руху.

Про це на брифінгу в понеділок повідомив перший заступник начальника Департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький.

Він нагадав, що з 8 жовтня на низці доріг вводять фіксацію швидкості руху за допомогою стаціонарних радарів TruCAM.

"Зараз у нас їх понад 25, але в найближчим майбутньому ця кількість буде збільшуватися і ми будемо нарощувати присутність пристрою на дорогах. Використовуватися пристрій буде переважно на дорогах міжнародного та національного значення, а також у місцях підвищеного рівня аварійності, причиною якого є перевищення швидкості руху", - розповів Білошицький.

При цьому він підкреслив, що запуск цієї системи - лише перший крок у подальшому розвитку системи фото- і відеофіксації правопорушень.

"Наступним кроком буде запуск приладів, які будуть розміщені стаціонарно в службових автомобілях. Цей аспект уже передбачений програмою дорожнього руху, а фінансування цього приладу передбачено в Дорожньому фонді. Ще одним наступним кроком буде введення системи автоматичної фіксації, яка на цей момент швидкими темпами розвивається. Прийнято низку нормативно-правових актів, потрібно прийняти ще кілька, і я думаю, що в найближчому майбутньому ми побачимо і систему автоматичної фіксації правил дорожнього руху", - сказав Білошицький.

Поліцейський підкреслив, що мета використання радарів швидкості - знизити рівень аварійності, а не покарати водіїв або зібрати з них гроші.

Нагадаємо, що з 1 січня 2018 року в Україні набуло чинності нове обмеження швидкості руху транспорту в населених пунктах - 50 км/год.

Закон про відеофіксацію порушень ПДР прийняли ще 2015 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram