ГоловнаПолітика

Яценюк: необхідно ввести міжнародну моніторингову місію на Азовському морі

"Конфлікт на Азові - частина плану агресії Росії проти України".

Яценюк: необхідно ввести міжнародну моніторингову місію на Азовському морі
Фото: прес-служба РНБОУ

"Ми не допустимо, щоб Росія заблокувала Азов і Маріуполь. Слід терміново ввести постійну міжнародну моніторингову місію на Азовському морі", - вважає лідер політичної партії "Народний фронт" Арсеній Яценюк, про що він заявив в інтерв'ю "Радіо Свобода" під час свого візиту в Берлін для зустрічі з канцлером Німеччини Ангелою Меркель 5 жовтня.

Він наголосив, що конфлікт на Азові - "частина плану агресії Росії проти України": "Анексія Криму, далі Донецьк і Луганськ, далі Путін сподівався, що він захопить Маріуполь, Херсон, дійде до Одеси, дотягне повністю ланцюг в Придністров'ї".

"Це був початковий план Путіна. Він думав, що його там з короваями зустрічатимуть, а зустріли озброєні українці, які борються за свою країну", - сказав він.

План цілком зрозумілий, наголосив лідер "Народного фронту": "Ізолювати Маріуполь, дестабілізувати його, спробувати реалізувати план захоплення подальших територій України".

При цьому Яценюк наголосив, що українські Військово-морські сили збільшують свою присутність, але "вона недостатня, незважаючи на те, що ми відбудували армію". Він зазначив, що Україна воює з ядерною державою, "яка витрачає десятки мільярдів доларів на свої збройні сили".

"Я вважаю, що країни-члени НАТО, а не тільки США, повинні прийняти рішення щодо постачання військових суден для охорони Азовського моря. Щодо політичних аспектів, то, звичайно, ми не хочемо ескалації. Але ми не допустимо, щоб Росія заблокувала Азов і заблокувала Маріуполь. Тому я вважаю, що потрібно терміново ввести постійну міжнародну моніторингову місію на Азовському морі", - наголосив Арсеній Яценюк.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram