ГоловнаПолітика

Amnesty International заявила, що примусове годування Сенцова - катування

Організація вимагає його негайного звільнення з в'язниці.

Amnesty International заявила, що примусове годування Сенцова - катування
Фото: LB.ua

Правозахисна організація Amnesty International в Україні заявила про неприпустимість примусового годування засудженого в Росії українського режисера Олега Сенцова, який повідомив про припинення голодування з 6 жовтня. Про це пишуть "Крим.Реалії"

"Ми заявляємо про недопустимості примусового годування, яке фактично є різновидом катування, і вимагаємо надання Олегу своєчасної та ефективної медичної допомоги. Ми продовжуємо вимагати його негайного звільнення з в'язниці!"- йдеться в повідомленні.

Напередодні стало відомо, що Олег Сенцов припинить голодування 6 жовтня. Він назвав це "вимушеним заходом через загрозу насильницького годування".

У листі до сестри політв'язень розповів про свій стан здоров'я і докладно пояснив, чому припиняє голодування.

"Я змушений завтра знятися з голодування. До відкритого листа мені додати нічого. Мене ще минулого тижня повинні були почати виводити з нього (з голодування - ред.). Але я трохи відстрочив, останнє обстеження показало, що "полетіли" внутрішні органи. У серці почалася аритмія з ішемією, нирки забилися і в будь-який час відмовлять, печінка збільшилася і почала розкладатися, кишечник, мозок - там все", - йдеться в листі Сенцова Наталії Каплан.

Голодування з вимогою звільнити всіх українців-політв'язнів Кремля Сенцов тримав 145 днів.

В серпні Росія відмовила Amnesty International у зустрічі з Сенцовим, не пояснивши причину відмови.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram