ГоловнаСуспільствоЖиття

У РФ заявили, що здоров'я Сенцова "практично внормувалося" після голодування

У ФСВП стверджують, що режисер "повернувся і до активного творчого життя".

У РФ заявили, що здоров'я Сенцова "практично внормувалося" після голодування
Фото: 89.fsin.su

Заступник голови Федеральної служби виконання покарань Росії Валерій Максименко заявив, що здоров'я незаконно засудженого українського режисера Олега Сенцова "практично внормувалося" після голодування і він "повернувся до творчої діяльності".

Про це Максименко розповів російським журналістам.

"У цей час стан здоров'я засудженого Сенцова задовільне. Він чітко дотримується рекомендацій лікарів, що позитивно впливає на його реабілітацію", - сказав він.

Максименко також стверджує, що за минулі три тижні Сенцов "набрав близько 10 кг і майже повернувся до своєї початкової ваги".

"Він приймає звичайну їжу з урахуванням попередніх рекомендацій лікарів-фахівців і продовжує перебувати під наглядом медичних працівників", - заявив заступник голови ФСВП.

Він також повідомив, що Сенцов "повернувся і до активного творчого життя" - пише кілька книг і п'єсу. Також Максименко стверджує, що режисер "підтримує активні творчі контакти з діячами мистецтва", обговорюючи з ними питання можливої постановки своєї п'єси.

Нагадаємо, в серпні 2015 року російський суд засудив Сенцова до 20 років колонії суворого режиму за "підпал" дверей офісу "Російської громади Криму" і вікна місцевого відділення "Єдиної Росії". У РФ його звинуватили в створенні на території Криму "терористичної спільноти".

14 травня 2018 року Сенцов оголосив голодування з вимогою відпустити всіх політв'язнів-українців. 5 жовтня Максименко повідомив "Интерфаксу", що Сенцов припинив голодування, письмово погодившись приймати їжу. Сам Сенцов заявляв про припинення голодування з 6 жовтня через загрозу примусового годування.

26 жовтня Сенцов попросив оприлюднити його заповіт, написаний раніше.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram