ГоловнаСуспільствоПодії

У Києві банда квартирних злодіїв під час втечі протаранила 10 автомобілів і збила двох поліцейських

Чотирьох підозрюваних - іноземних громадян - затримала поліція.

У Києві банда квартирних злодіїв під час втечі протаранила 10 автомобілів і збила двох поліцейських
Фото: kyiv.npu.gov.ua

Поліція Києва затримала чотирьох квартирних злодіїв, іноземних громадян, які намагаючись втекти протаранили 10 автомобілів, у тому числі машину поліції, а також вчинили наїзд на двох правоохоронців.

Про це повідомляється на сайті столичної поліції.

Зазначається, що вночі 28 жовтня правоохоронці затримали злодіїв після спроби пограбувати житло у Деснянському районі. Підозрювані намагалися втекти від поліцейських на машині, але їх авто заблокували оперативники. Після цього грабіжники заблокувалися в салоні та намагалися втекти і протаранили при цьому припарковані автомобілі, серед яких був і службовий автомобіль поліції.

"Загалом вони пошкодили 10 машин. Окрім того, рухаючись заднім ходом, вони скоїли наїзд на двох співробітників поліції, які отримали садна та забиті місця. Незважаючи на всі спроби втекти з місця події, їх затримали", - розповів начальник Головного управління Нацполіціі в Києві Андрій Крищенко.

Фото: kyiv.npu.gov.ua

Усі затримані - громадяни іншої держави. Двоє з них перебувають під слідством за вчинення аналогічних злочинів у Солом'янському районі Києва, ще один - неодноразово судимий за вчинення квартирних крадіжок.

Під час обшуків за місцем проживання фігурантів вилучено кілька одиниць зброї, походження і вид якої буде встановлено після експертизи. Також вилучили набори відмичок і ключів, які могли використовуватися під час вчинення злочинів.

Фото: kyiv.npu.gov.ua

Серед вилученого - ювелірні вироби, столові прилади, годинники, телефони. Доведена причетність затриманих до скоєння трьох квартирних крадіжок у Києві, Київській і Житомирській областях та одного пограбування квартири у столиці.

Фото: kyiv.npu.gov.ua

Відкрито кримінальні провадження за фактом крадіжки (ст. 185 КК України) та за фактом посягання на життя співробітника правоохоронного органу (ст. 348 КК). Зловмисникам загрожує до 15 років позбавлення волі або довічне ув'язнення.

Нагадаємо, раніше поліція Житомира з гонитвою і стріляниною затримала серійного "домушника".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram