ГоловнаПолітика

"Мені не залишили вибору", - Сенцов написав листа сестрі

"Прикро програвати, але... я не хочу перетворювати це все на принизливе видовище".

"Мені не залишили вибору", - Сенцов написав листа сестрі
Фото: EPA/UPG

Український режисер, політв'язень Олег Сенцов, який голодує в російській колонії 145 днів, написав листа своїй сестрі Наталії Каплан.

Про це Каплан повідомила Громадському.

У листі до сестри політв'язень розповів про свій стан здоров'я і докладно пояснив, чому припиняє голодування.

"Я змушений завтра припинити голодування. До відкритого листа мені додати нічого. Мене ще минулого тижня мали почати виводити з нього (з голодування - ред.). Але я трохи відстрочив, останнє обстеження показало, що "полетіли" внутрішні органи. У серці почалася аритмія з ішемією, нирки забилися і будь-якої миті відмовлять, печінка збільшилася і почала розкладатися, кишківник, мозок - там все", - йдеться в листі Сенцова до Наталії Каплан.

За його словами, "прикро програвати, але вибору мені не залишили, я не хочу перетворювати це все на принизливе видовище".

Як повідомляли, 5 жовтня Сенцов у відкритому листі заявив про припинення голодування з 6 жовтня через загрозу примусового годування. Голодування з вимогою звільнити всіх українців-політв'язнів Кремля він дотримувався 145 днів.

Нагадаємо, сьогодні вранці заступник директора Федеральної служби виконання покарань Росії Валерій Максименко заявив, що Сенцов припинив голодування, якого дотримувався зі середини травня. Пізніше цю інформацію підтвердила український омбудсмен Людмила Денісова, додавши, що вимагає від російської сторони надати Сенцову повноцінне медичне обслуговування.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram