ГоловнаПолітика

Денісова підтвердила припинення голодування Сенцова і вимагає допустити до нього лікарів

Омбудсмен готова негайно летіти в Лабитнангі для зустрічі з українським режисером.

Денісова підтвердила припинення голодування Сенцова і вимагає допустити до нього лікарів
Фото: 89.fsin.su

Український уповноважений з прав людини Людмила Денісова підтвердила, що політв'язень у Росії Олег Сенцов припинив голодування. Про це омбудсмен написала на своїй сторінці у Фейсбуці.

"Олег Сенцов припинив голодування. Це означає, що він у критичному стані, практично за межею", - написала Денісова.

"У РФ тільки словесно, без медичних довідок запевняли, що стан його здоров'я задовільний. Неправда. Вони тоді не "вмовляли б" його припинити голодування і постійно не тиснули б на політв'язня психологічно. З такими цілями, з такою силою волі, відданістю і щирою українською позицією людина не могла здатися", - написала омбудсмен.

"Вихід з голодування. Цей процес ще складніший і страшніший, ніж саме голодування. І я глибоко переконана, що в РФ не забезпечують йому належний медичний супровід. Я, як і раніше, вимагала надати йому висококваліфікованих фахівців, але Кремль цього не зробив", - пише Денісова.

Омбудсмен вимагає надати Сенцову найкращих медичних фахівців, які проведуть повний огляд і дадуть висновок про стан здоров'я.

"Цих лікарів ми можемо привезти з України або Європи. Я вимагаю від РФ прискорити процес мого допуску до Олега Сенцова. Мені треба особисто переконатися, що його життю зараз нічого не загрожує. Якщо треба, то я хоч сьогодні поїду в колонію в Лабитнангі", - написала Денісова.

Нагадаємо, сьогодні вранці засуджений в Росії український режисер Олег Сенцов припинив голодування, яке він тримав із середини травня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram