ГоловнаПолітика

Росія відмовила Amnesty International у зустрічі з Сенцовим

Заступник директора ФСВП не пояснив причину відмови.

Росія відмовила Amnesty International у зустрічі з Сенцовим
Фото: LB.ua

Міжнародна правозахисна організація Amnesty International не змогла отримати дозвіл на зустріч з українським політв'язнем у російській колонії Олегом Сенцовим. Про це повідомляє прес-служба організації.

30 липня представництво Amnesty International в Москві отримало лист від заступника директора Федеральної служби виконання покарань Валерія Балана, який не задовольнив прохання правозахисників відвідати Сенцова в колонії в Лабитнангі, але не пояснив причини відмови. У листі зазначалося, що здоров'я Сенцова оцінюють як стабільне, без "негативної динаміки".

"Відмова в праві відвідати Олега Сенцова не має виправдання. Після майже трьох місяців голодування є серйозні проблеми для його здоров'я. Ми планували відвідати Олега в супроводі незалежного медичного експерта, який зможе оцінити стан його здоров'я. Щоб розвіяти всі сумніви щодо стану здоров'я Олега та адекватності наданої йому медичної допомоги, такий візит є обов'язковим", - прокоментувала відмову керівник українського підрозділу Amnesty International Оксана Покальчук.

Читайте: Біля адміністрації Путіна пройшли одиночні пікети на підтримку Сенцова

Amnesty International закликала до негайного звільнення Сенцова, а також негайно надати йому доступ до кваліфікованої медичної допомоги.

Нагадаємо, раніше цього тижня Росія відмовила у візиті до Сенцова священику Апостольської православної церкви.

Сенцов перебуває у виправній колонії в місті Лабитнангі на півночі Росії. 14 травня він оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити всіх українських політв'язнів, яких утримують у Росії і Криму.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram