ГоловнаПолітика

Оболонський райсуд Києва викликає Януковича на засідання 16-17 серпня

Екс-президент може брати участь у засіданні за допомогою відеозв'язку.

Оболонський райсуд Києва викликає Януковича на засідання 16-17 серпня
Віктор Янукович та Віталій Сердюк
Фото: 24tv

Оболонський районний суд Києва викликає екс-президента України Віктора Януковича, обвинуваченого в державній зраді, на судові засідання, які відбудуться 16 і 17 серпня, коли планують провести судові дебати. Про це йдеться в повістці, опублікованій на офіційному сайті суду.

"Оболонський районний суд Києва викликає вас як обвинуваченого на 10:00 16 серпня і 10:00 17 серпня...", - сказано в повістці.

У повістці також зазначено, що Януковичу "роз'яснено право брати участь у засіданні суду за допомогою відеоконференції".

Фото: Оболонський райсуд Києва

Документ підписав головуючий у справі Януковича суддя Владислав Дев'ятко.

Раніше суд доручив Регіональному центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги в Києві призначити нового адвоката для захисту інтересів Януковича і переніс розгляд справи на 16 серпня.

Нагадаємо, в липні Оболонський районний суд Києва скасував допит свідків і заявив, що переходить до судових дебатів у справі Януковича, обвинуваченого в державній зраді. Дебати - останній етап судового процесу, після якого буде оголошено вирок. Детальніше читайте в матеріалі LB.ua "Суд над Януковичем: в очікуванні першого вироку".

31 липня Оболонський районний суд Києва призначив Януковичу держзахисника через відмову його адвокатів брати участь у дебатах. 1 серпня держадвокат Овсянніков, призначений екс-президенту Центром безоплатної правової допомоги, а також новий платний адвокат Олександр Байдик знову зірвали судові дебати. У суді оголошено перерву на два тижні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram