ГоловнаПолітика

Новий адвокат Януковича прибув до суду і просить місяць на ознайомлення зі справою

Байдик став п'ятим за рахунком захисником, з яким екс-президент уклав договір минулого тижня.

Новий адвокат Януковича прибув до суду і просить місяць на ознайомлення зі справою
Фото: 112

Новий адвокат колишнього президента Віктора Януковича, звинуваченого в держзраді, Олександр Байдик прибув до Оболонського районного суду Києва у вівторок, 31 липня.

Про це він повідомив журналістів.

Байдик прибув об 11:00 і заявив журналістам, що є новим, п'ятим за рахунком, адвокатом, з яким екс-президент уклав договір минулого тижня (23-29 липня).

Він вимагає надати йому не менш ніж місяць часу для ознайомлення зі справою.

Байдик розповів, що не стежив за справою Януковича і повідомив, що їздив до Росії, щоб укласти договір з клієнтом. Він також заявив, що після вступу в справу суд не зможе призначити екс-президентові держзахисника.

Нагадаємо, раніше прокуратура попросила Оболонський райсуд Києва призначити Януковичу державного захисника через відмову його адвокатів брати участь у дебатах.

Януковичу інкриміновано те, що 1 березня 2014 року, перебуваючи на території Росії, він вчинив державну зраду, звернувшись з письмовою заявою до президента РФ Володимира Путіна з проханням використовувати російські війська на території України. Згодом це призвело до втрати Україною Криму та об'єктів державної власності на суму понад 1,080 трлн гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram