ГоловнаПолітика

Новопризначена суддя у справі Крисіна взяла самовідвід

26 липня Просалова задовольнила відвід судді Любові Леонтюк у справі Юрія Крисіна і Сергія Чемеса.

Новопризначена суддя у справі Крисіна взяла самовідвід
Фото: Сергей Нужненко

Суддя Дарницького суду Ольга Просалова, яка 27 липня обрана головуючою у справі проти "координатора тітушок" Юрія Крисіна, взяла самовідвід.

Про це повідомила потерпіла у справі Світлана Кирилаш, дружина вбитого в 2014 році журналіста В'ячеслава Веремія.

"Отже, друзі, суддя Просалова заявила самовідвід. А слухати її заяву буде Тетяна Щасна (нагадаю, розглядала третю заяву сторони захисту про відвід Леонтюк, тоді відмовила в задоволенні)", - написала Кирилаш у фейсбуці.

Вона додала, що наступне засідання суду призначено на понеділок, 6 серпня, о 13.00 в Дарницькому суді.

Як повідомлялося, 26 липня Просалова задовольнила відвід судді Любові Леонтюк у справі Юрія Крисіна і Сергія Чемеса. Крисін і його захисники неодноразово намагалися змінити суддю, підслідність справи, намагалися укласти угоду з прокуратурою.

Нагадаємо, Юрій Крисін фігурує у справі про викрадення та катування майданівців у січні-лютому 2014 року. Також Крисіна три роки судили за вбивство журналіста В'ячеслава Веремія у 2014 році.

У грудні 2017 року Шевченківський суд Києва дав йому 4 роки умовно. Але 13 червня Апеляційний суд скасував це рішення, змінивши вирок на 5 років в'язниці.

У справі про викрадення майданівців 16 липня Юрію Крисіну продовжили термін утримання під вартою до 13 вересня включно. Тим самим суд задовольнив клопотання сторони обвинувачення.

Ще один фігурант справи Сергій Чемес провину визнав і активно співпрацює зі слідством. Крисін заперечує свою провину.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram