ГоловнаСуспільствоЖиття

Звинувачений у вбивстві журналіста Веремія Крисін отримав 4 роки умовно (оновлено)

Суд визнав, що дії Крисіна підпадають під статтю "хуліганство".

Шевченківський районний суд засудив до 4 років в'язниці умовно Юрія Крисіна, обвинуваченого в причетності до вбивства журналіста газети "Вести" В'ячеслава Веремія під час Євромайдану.

Вирок оголосив суддя Олег Линник.

Суд встановив, що 17 лютого 2014 року Крисін погодився за грошову винагороду в розмірі 20 тис. доларів зібрати групу "тітушок" для протидії активістам Євромайдану.

18 лютого він і його спільники зібралися на Михайлівській площі в Києві для блокування і побиття мітингувальників. Близько 21:00 цього ж дня вони за допомогою гранати зупинили автомобіль, у якому їхав Веремій, витягли його з авто і відлупцювали битами. Один із "тітушок" після цього вистрілив у журналіста. Від отриманих поранень Веремій помер у лікарні.

Суд визнав, що дії Крисіна підпадають під ч. 4 ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу.

Крисін у суді визнав свою провину в інкримінованих йому злочинах, а саме - в хуліганстві та завданні тілесних ушкоджень. Він заперечує, що умисно вбив Веремія.

Також суд зобов'язав Крисіна відшкодувати судові витрати в розмірі 12 284 гривні. Рішення суду присутні зустріли криками "ганьба", а сам Крисін утік від представників ЗМІ.

Дружина Веремія, яка була у суді, заявила, що суд вказав неправдиві дані у вироку, зокрема назвав Крисіна несудимим, тоді як він уже двічі був засуджений за хуліганство і побиття громадян.

Оновлення. Генпрокуратура готує апеляційну скаргу на вирок суду щодо Крисіна.

"Оскільки призначене Юрію Крисіну покарання є явно несправедливим через його м'якість, Генеральна прокуратура України готує апеляційну скаргу на зазначений вирок у зв'язку з неправильним застосуванням закону України про кримінальну відповідальність (ст. 75 КК України) та невідповідністю призначеного судом покарання ступеню тяжкості кримінального злочину і особи обвинуваченого", - повідомляється на сайті ГПУ.

Нагадаємо, Крисін, уродженець Горлівки Донецької області, звинувачується в тому, що в складі групи "тітушок" побив журналіста Веремія бейсбольною битою біля Михайлівської площі 18 лютого 2014 року в Києві. За версією слідства, безпосереднє вбивство журналіста вчинив житель Горлівки Джалал Алієв.

У жовтні 2015 року суд заарештував Крисіна за підозрою у вимаганні грошей у перевізників. 23 грудня суд відпустив Крисіна з-під варти.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram