ГоловнаПолітика

Адвокати Януковича не прийшли на дебати у справі про держзраду

Законодавство не дає суду інструментів для реагування на такі дії.

Адвокати Януковича не прийшли на дебати у справі про держзраду
Фото: 112

Оболонський районний суд Києва сьогодні переходить до фінальної стадії процесу про державну зраду екс-президента Віктора Януковича. Засідання, на якому почнуть дебати, відкриється о 10:00.

"У понеділок, 30 липня, о 10:00 в Оболонському районному суді у справі про держзраду президента-втікача Януковича почнуться судові дебати ... Тому "активізація" втікача і його адвокатів зрозумілі", - написала прес-секретар генпрокурора України Лариса Сарган.

Читайте: Суд над Януковичем: в очікуванні першого вироку

Однак засідання довелося перенести, тому що адвокати Януковича не з'явилися в суд.

Суддя Владислав Дев'ятко розповів, що всі чотири адвокати Януковича повідомили, що будуть у Верховному Суді на розгляді клопотання про передачу справи з Оболонського райсуду в інший суд. За словами Дев'ятка, це вже третя спроба захисту змінити підсудність справи.

Він назвав такі дії адвокатів свідомим зривом стадії дебатів.

Вислухавши думку прокурорів, суд вирішив перенести дебати на 31 липня.

Також Дев'ятко зазначив, що українське законодавство не дає суду інструментів для реагування на такі кричущі дії адвокатів.

Нагадаємо, колишній президент Віктор Янукович подав у Печерський районний суд Києва позов до генерального прокурора Юрія Луценка про захист честі, гідності і ділової репутації та спростування недостовірної інформації. Засідання за цим позовом призначено на 13 вересня.

Минулого тижня суд відмовив захисту Януковича в допиті ще 252 додаткових свідків.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram