ГоловнаПолітика

Клімкін назвав "жалюгідним" рішення РФ святкувати входження Криму до складу Російської імперії

"РФ шукає аргументи в минулому, а цивілізований світ - у міжнародному праві".

Клімкін назвав "жалюгідним" рішення РФ святкувати входження Криму до складу Російської імперії
Фото: 24.ua

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін розкритикував ухвалення закону, згідно з яким 19 квітня в Росії відзначатиметься День прийняття Криму, Тамані та Кубані до складу Російської імперії.

"Учорашнім випадом щодо Криму Росія демонструє свою слабкість, огризаючись на декларації низки цивілізованих країн. Жалюгідний хід: трохи покопатися в історії, щоб знайти виправдання сьогоднішніх злочинів. РФ шукає аргументи в минулому, а цивілізований світ - у міжнародному праві", - написав Клімкін у твітері.

Міністр закордонних справ наголосив на необхідності керуватися міжнародним правом.

Крим був приєднаний до Росії у квітні 1783 року після військової операції проти Кримського ханства. 1954 року він увійшов до складу Української РСР. У березні 2014 року Росія окупувала півострів, скориставшись слабкістю української влади після втечі з країни Віктора Януковича. Світова спільнота відмовилося визнати Крим російським. 25 липня 2018 року державний секретар США Майк Помпео заявив, що в сучасному світі жодна країна не може силою змінити кордони іншої країни, тому Крим завжди вважатиметься територією України.       

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram