ГоловнаПолітика

Унікальні фото з Януковичем, які Манафорт хотів приховати від присяжних, потрапили в мережу

На думку прокурора, спірні експонати допоможуть присяжним зрозуміти характер роботи Манафорта в Україні.

Унікальні фото з Януковичем, які Манафорт хотів приховати від присяжних, потрапили в мережу
Фото: EPA/UPG

Колишній керівник президентської передвиборної кампанії Дональда Трампа у 2016-му Пол Манафорт хоче, щоб суддя в США, який веде його справу, не дозволив присяжним побачити 51 елемент доказової бази, який деталізує його політичну роботу в Україні, пише Голос Америки.

Адвокати Манафорта, колишнього радника екс-президента Віктора Януковича, заявили в судовому поданні в четвер, що експонати - всього 474 сторінки, серед них фотографії - є "невідповідними, упередженими і такими, які невиправдано забирають час, доказами", повідомляє Bloomberg.

Хоч як це парадоксально, у поданні оприлюднено експонати, які Манафорт хоче приховати.

Серед речових доказів, які хоче використовувати спеціальний прокурор Мюллер, - три фотографії Януковича на фотосесії під час створення реклами.

Прокурор зазначив, що всі спірні експонати допоможуть присяжним зрозуміти характер роботи Манафорта в Україні.

Нагадаємо, 15 червня Окружний суд Вашингтона змінив Манафорту запобіжний захід з домашнього арешту на тримання під вартою після того, як спецпрокурор Роберт Мюллер висунув йому звинувачення в незаконному тиску на свідків. Слідство встановило, що в лютому-квітні 2018 року Манафорт і його український помічник Костянтин Килимник неодноразово зв'язувалися телефоном і в месенджерах зі свідками у цій справі.

Пол Манафорт очолював передвиборний штаб Трампа з червня по серпень 2016 року. У жовтні 2017 року проти нього було висунуто звинувачення в тому, що він протягом декількох років лобіював інтереси президента України Віктора Януковича і Партії регіонів, але не був зареєстрований у США як "іноземний агент", а також ухилявся від сплати податків.

У лютому нинішнього року Манафорта звинуватили також у відмиванні через офшорні рахунки до 30 мільйонів доларів за допомогою його ділового партнера Ріка Гейтса. Екс-глава передвиборного штабу Трампа відмовляється визнати свою провину.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram