ГоловнаПолітика

Томос про автокефалію завершить утвердження незалежності України, - Порошенко

"Автокефалія - питання української національної безпеки".

Томос про автокефалію завершить утвердження незалежності України, - Порошенко
Фото: president.gov.ua

Отримання Україною Томоса про автокефалію завершить утвердження її незалежності і самостійності. Таку заяву Петро Порошенко зробив під час заходів з нагоди святкування 1030-річчя хрещення Київської Русі-України, яке транслював телеканал "112 Україна"

"Томос про автокефалію завершить утвердження незалежності України і самостійності нашої держави, зміцнить релігійну свободу, міжконфесійний мир. Він посилить права і свободи громадян. Особливо тих, які зараз перебувають поза спілкуванням зі світовим православ'ям", - заявив Порошенко.

Президент наголосив, що автокефалія - це питання української незалежності, питання української національної безпеки і питання всієї світової геополітики.

Нагадаємо, вчора Петро Порошенко зустрівся з делегацією Вселенського патріархату, яка прибула в Україну для участі у святкових заходах з нагоди святкування 1030-річчя хрещення України-Русі. Вселенський патріарх Варфоломій підтвердив у посланні намір дарувати українській Церкві автокефалію.

Вчора в Києві також відбулася хресна хода Української православної Церкви Московського патріархату на честь 1030 річниці Хрещення Русі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram