ГоловнаПолітика

Гремінгер пообіцяв вжити заходів у зв'язку з витоком інформації в ОБСЄ

Генсек ОБСЄ вважає звинувачення німецьких журналістів "дуже крихкими".

Гремінгер пообіцяв вжити заходів у зв'язку з витоком інформації в ОБСЄ
Томас Гремингер
Фото: Front News International

В ОБСЄ вживуть заходів у зв'язку з інформацією ЗМІ про виявлені факти шпигунства в місії організації на Донбасі на користь ФСБ Росії. Про це заявив генеральний секретар ОБСЄ Томас Гремінгер у п'ятницю, 27 липня, на прес-брифінгу в Краматорську, повідомляє Укрінформ.

"Я не можу коментувати документи, які не були нам доступні. Водночас ми, звичайно ж, стурбовані будь-якою інформацією про можливу потенційну загрозу нашій безпеці. Ми ставимося до цього дуже серйозно... Так, зараз проходить дуже активна робота нашого відділу IT безпеки", - сказав генсек.

Водночас він зазначив, що в їх організації більш детально вивчать це питання і вживуть відповідних заходів.

"На цю мить силами моніторингової місії і секретаріату ОБСЄ проходить збір фактів, перевірка інформації. Якщо буде необхідно, то буде розпочато розслідування", - сказав Гремінгер.

Однак він додав, що особисто дивився репортаж німецького телеканалу про це, і вважає, що "звинувачення дуже крихкі".

17 липня стало відомо, що російська розвідка могла отримати внутрішні документи української команди ОБСЄ. За даними німецького телеканалу ARD, документи російській стороні, ймовірно, передав співробітник місії ОБСЄ.

Як повідомлялося, генеральний секретар Організації з безпеки і співробітництва в Європі Томас Гремінгер у п'ятницю, 27 липня, перебуває з візитом на сході України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram