ГоловнаПолітика

Українська сторона в ТГК закликає ОБСЄ розслідувати витік інформації

На інформацію про витік конфіденційних даних в ОБСЄ в принципі відреагували стандартною "стурбованістю".

Українська сторона в ТГК закликає ОБСЄ розслідувати витік інформації
Фото: facebook.com/ato.news

Українська сторона в Тристоронній контактній групі з врегулювання ситуації на Донбасі закликає ОБСЄ розслідувати інформацію про можливий витік даних службових цінних паперів спеціальної моніторингової місії після ймовірного втручання російських спецслужб.

Про це повідомила представник України у підгрупі ТКГ з гуманітарних питань, перший заступник голови Верховної Ради Ірина Геращенко на своїй сторінці у Фейсбуці.

"Ми звернулися до ОБСЄ та її представників з проханням, щоб Відень (де розташована штаб-квартира організації) провів ретельне розслідування інформації про можливе викрадення персональних даних спостерігачів ОБСЄ СММ. Україна виступає категорично проти того, щоб росіяни, які присутні в місії, займалися шпигунством, а не чітко визначеною мандатом роботою спостерігачів", - написала Геращенко.

Крім того, на зустрічі в середу українська сторона поцікавилася у російської, чи порушувалася на зустрічі Президентів США Дональда Трампа і Росії Володимира Путіна ідея проведення "референдуму" на Донбасі.

"Ми чітко заявили, що жодні референдуми на окупованих українських землях не може йти й мови... Проведення іноземною державою референдуму на території іншої суверенної держави є тяжким міжнародним злочином. Росія один вже вчинила такий злочин у Криму. Не варто повторювати на Донбасі... ми все це фіксуємо", - додала Геращенко.

Нагадаємо, Росія знову не відповіла на пропозицію про передавання 36 росіян в обмін на українців, яких утримують в російських в'язницях.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram