ГоловнаПолітика

Порошенко заснував премію імені Левка Лук'яненка для підтримки політв'язнів

Документ набуває чинності з дня публікації.

Порошенко заснував премію імені Левка Лук'яненка для підтримки політв'язнів
Фото: president.gov.ua

Президент Петро Порошенко заснував державну стипендію ім. Левка Лук'яненка для підтримки незаконно утримуваних в Росії та на окупованих нею територіях, а також звільнених українців. Про це повідомляє прес-служба глави держави.

"Президент Петро Порошенко підписав указ "Про невідкладні заходи щодо захисту прав, свобод і законних інтересів осіб, незаконно затриманих, утримуваних Російською Федерацією, окупаційною адміністрацією Російської Федерації, звільнених з числа таких осіб, підтримки зазначених осіб та членів їх сімей", - йдеться у повідомленні.

Кабінету Міністрів доручено вжити необхідних заходів для виплати стипендії цього року, а також забезпечити заходи щодо реабілітації та адаптації звільнених осіб, які незаконно утримувалися Росією та її окупаційною адміністрацією.

Витрати на премію повинні передбачатися під час формування державного бюджету.

Указ набуває чинності з дня публікації.

Нагадаємо, у грудні 2017 року в рамках обміну з полону бойовиків були звільнені 73 українці, Україна передала бойовикам 233 людини. Зараз одним з головних завдань у цьому напрямі є звільнення політв'язнів, засуджених у Росії та Криму. Україна готова передати 36 заарештованих росіян в обмін на українців, яких утримують в російських в'язницях за політичними мотивами.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram