ГоловнаПолітика

Посольство в Лондоні попросить британську владу розібратися з відмовами у відкритті рахунків громадянам України

Дипломати попросили українців документувати випадки відмови.

Посольство в Лондоні попросить британську владу розібратися з відмовами у відкритті рахунків громадянам України
Фото: EPA/UPG

Посольство України у Великій Британії попросить британську владу розібратися з відмовами у відкритті рахунків громадянам України, якщо отримає документальні свідчення таких випадків.

Про це йдеться в фейсбуці посольства у відповідь на заяву Дмитра Дубілета (колишній IT-директор ПриватБанку). Він повідомив, що британські банки розцінюють санкції проти режиму Віктора Януковича і Криму як санкції проти України в цілому і відмовляються відкривати рахунки українцям.

Посольство України у Великій Британії звертає увагу, що фінансові санкції, введені урядом Великобританії, спрямовані не проти України, а проти осіб, обвинувачених у порушенні територіальної цілісності, суверенітету і незалежності України або в привласненні державних коштів та порушенні прав людини.

Саме так санкції розглядає британський уряд. На сайті Казначейства (HM Treasury) та Офісу із застосування фінансових санкцій (OFSI) подано докладний список обмежувальних заходів, їх вид і конкретного адресата (фізичну або юридичну особу).

"Дії банків, які керуються загальним найменуванням розділу, очевидно, свідчать про їх недостатню обізнаність у питаннях застосування санкцій. З метою з'ясування всіх обставин і запобігання аналогічних ситуацій у майбутньому посольство готове звернутися до компетентних органів Великобританії після отримання копій відповідних документів від Дмитра Дубілета або інших осіб, які зіштовхнулися з аналогічними проблемами", - йдеться в заяві.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram