ГоловнаПолітика

Порошенко підписав останній закон, необхідний для запуску ВАКС

Президент попросив якомога швидше вибрати антикорупційних суддів.

Порошенко підписав останній закон, необхідний для запуску ВАКС
Фото: president.gov.ua

Президент України Петро Порошенко підписав закон про передачу всіх справ, підслідних Вищому антикорупційному суду, в цей суд після початку його роботи. Про підписання закону голова держави повідомив на своїй сторінці в Фейсбуці.

"Щойно підписав Закон України "Про внесення змін до Закону України "Про судоустрій і статус суддів" у зв'язку з прийняттям Закону України "Про Вищий антикорупційний суд". Звертаюся до Вищої кваліфікаційної комісії суддів з проханням якомога швидше провести конкурс, а до Міністерства закордонних справ України - в максимально короткі терміни звернутися з проханням до наших міжнародних партнерів про делегування представників до Громадської ради міжнародних експертів", - написав Порошенко.

Президент також закликав юристів брати участь у конкурсі на нові посади.

"Також звертаюся до всіх гідних юристів: беріть участь у конкурсі. Від вашої принципової позиції буде залежати швидкість і ефективність боротьби з корупцією в Україні!" - написав Порошенко.

Нагадаємо, після початку роботи Антикорупційного суду всі кримінальні провадження за злочинами, що належать до підсудності Антикорупційного суду, якщо їх судовий розгляд не завершено, передаються в ВАКС. Це ж стосується апеляційних скарг на вироки, винесені судами першої інстанції у справах, підслідних НАБУ.

Кількість суддів Антикорупційного суду становить 39 осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram