ГоловнаПолітика

Адвокати Януковича знову зірвали дебати

Держадвокат вимагає надати час для ознайомлення з матеріалами справи

Адвокати Януковича знову зірвали дебати
Фото: Макс Требухов

Адвокат колишнього президента Віктора Януковича Віктор Овсянников, призначений йому центром безкоштовної правової допомоги, а також новий платний адвокат Олександр Байдик зірвали дебати, які мали розпочатися в Оболонському районному суді Києва.

Овсянников прийшов на засідання в середу, 1 серпня, і почав вимагати достатньої кількості часу для ознайомлення з матеріалами справи. Адвокат сказав, що стежив за процесом по телебаченню, але абсолютно не знайомий з матеріалами кримінального провадження.

Прокурор увесь цей час читав позицію звинувачення, а суд ніяк не реагував на заяви адвоката.

Тоді обидва адвоката просто пішли із засідання, а суд був змушений оголосити перерву до 14:00.

"Центр надання безкоштовної вторинної правової допомоги буде проінформований про те, що захисник, призначений за рахунок держави, без дозволу суду залишив залу судового засідання. Суд звернеться з проханням або забезпечити його прибуття на судове засідання, або виконати рішення суду і призначити захисника, який буде керуватися нормами закону і захищати Віктора Федоровича Януковича, а не влаштовувати те, що ми бачили", - заявив суддя Владислав Дев'ятко.Нагадаємо, 31 липня Оболонський районний суд Києва призначив колишньому президентові Віктору Януковичу державного захисника у зв'язку з відмовою його адвокатів брати участь у дебатах. Таке рішення прийнято судом у зв'язку із самоусуненням 4 адвокатів екс-президента від участі в дебатах.

17 липня Оболонський районний суд Києва скасував допит свідків і заявив, що переходить до судових дебатів у справі Януковича, обвинуваченого в державній зраді.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram