ГоловнаПолітика

Старшу інспекторку київської митниці затримали за хабар майже у $3,5 тисячі

Затриманій готують повідомлення про підозру.

Старшу інспекторку київської митниці затримали за хабар в 3,4 тисячі доларів США, інформує прес-служба військової прокуратури Центрального регіону.

"Військова прокуратура Київського гарнізону Центрального регіону України безпосередньо після одержання останньої частини неправомірної вигоди у розмірі $1,2 тис. затримала старшого державного інспектора відділу митного оформлення №5 митного поста "Київ - Аеропорт" Київської міської митниці Державної фіскальної служби України", - йдеться у повідомленні.

Крім того, встановлено, що чиновниця в липні 2018 року вимагала і отримала чотирма частинами від двох громадянок України неправомірну вигоду в розмірі $3,4 тис. за безперешкодне переміщення товарів у міжнародному пункті пропуску "Київ-Аеропорт" без створення штучних перешкод.

"Отримання чиновником зазначених сум задокументовано під час проведення негласних слідчих (розшукових) дій. Отриману хабарницею неправомірну вигоду вилучено", - зазначають у прокуратурі.

Зараз затриманій готують повідомлення про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання службовою особою неправомірної вигоди) Кримінального кодексу України, клопотання до суду про обрання стосовно неї запобіжного заходу у вигляді взяття під варту та про відсторонення від займаної посади.

Раніше у липні прокурора з Жмеринки затримали за хабар $6 тисяч.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram