ГоловнаПолітика

Апеляційний суд ухвалив почати розгляд справи Мартиненка

Обвинувальний акт повернули до Шевченківського райсуду Києва.

Апеляційний суд ухвалив почати розгляд справи Мартиненка
Фото: Сергей Нужненко

1 серпня Апеляційний суд Києва задовольнив звернення екс-депутата Миколи Мартиненка  та зобов’язав Шевченківський райсуд Києва почати розгляд по суті справи, в якій фігурує Мартиненко.

Про це повідомила прес-служба екс-депутата.

 

Адвокат Петро Бойко підкреслив, що НАБУ разом із САП намагались мінімум на рік заблокувати розгляд в суді по суті  так званої «справи Мартиненко», оскільки бояться, що повністю програють.

 

Захисник вказав, що  НАБУ і САП хотіли порушити право Миколи Мартиненка на доступ до правосуддя, зафіксоване в українському і європейському законодавстві.

 

«З подачі НАБУ у ЗМІ роками тиражувались безпідставні звинувачення щодо Миколи Мартиненка, який добровільно відмовився від депутатського імунітету. Для розгляду по суті цю справу до суду  передали аж через 2 роки, хоча НАБУ щомісяця це анонсувало. Але вони були шоковані, коли побачили документи захисту - там спростовуються  фейки  про Мартиненка, на яких будувалась вся справа», -  наголосив адвокат.

 

«НАБУ і САП хотіли, щоб ця справа «зависла»  ще на рік. Тому прокурори САП спеціально подали до суду першої інстанції неправильно оформлені матеріали справи. А НАБУ непублічно тиснуло на суддів Шевченківського райсуду Києва», - підкреслив Петро Бойко.

 

За словами адвоката, екс-депутат готовий до розгляду справи по суті в будь-якому суді. «Здавалося  б – чого НАБУ і САП боятися? Справа потім все одно перейде до антикорупційного суду, а вони стільки заявляли про нібито наявність доказів. Де логіка?! А вона в тому, що питання політично вмотивоване і істина для НАБУ-САП не має жодного значення. НАБУ і САП  прагнули, щоб Микола Мартиненко мінімум рік не міг себе захистити в суді – бо всі побачать, як там розбиваються сфальсифіковані звинувачення», - вважає Петро Бойко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram