ГоловнаСуспільствоЖиття

Харківська прокуратура затримала на місці злочину 4 патрульних-хабарників (оновлено)

Крім вимагання грошей, патрульних звинувачують у побитті двох людей.

Харківська прокуратура затримала на місці злочину 4 патрульних-хабарників (оновлено)
Фото: npu.gov.ua

Прокуратура Харківської області повідомила про підозру у вчиненні посадових злочинів чотирьом працівникам сектору патрульної поліції. Поліцейських звинувачують у перевищенні службових повноважень і одержанні неправомірної вигоди з використанням службового становища, повідомляє прес-служба прокуратури.

Слідство встановило окремі випадки перевищення службових повноважень. У липні цього року поліцейські побили нетверезого чоловіка біля станції метро "Південний вокзал", силою затягнувши його в поліцейську кімнату. Іншому чоловікові розбили голову стільцем, побивши його ногами і руками.

Слідство задокументувало два епізоди отримання неправомірної вигоди. У першому випадку йшлося про тисячу гривень, у другому - тисячу гривень і три тисячі російських рублів. В обох випадках схема була приблизно однаковою. Поліцейські підходили до жінок, які виглядали як приїжджі, і під приводом перевірки документів з'ясовували, з якою метою прибули до Харкова. Потім запрошували їх у поліцейську кімнату, де повідомляли постраждалим про "порушення закону" і погрожували складанням адміністративного протоколу. Перелякані жінки віддавали гроші, які мали при собі, лише б вирішити проблему.

Правоохоронців затримали на гарячому під час отримання неправомірної вигоди.

Трьох підозрюваних взято під варту, щодо четвертого це питання ще вирішується. Слідчі прокуратури області перевіряють причетність зазначених осіб до скоєння інших злочинів.

Оновлення. Оприлюднено відео одного з інцидентів побиття на станції метро "Південний вокзал".

Обережно, відео містить сцени жорстокості та насильства.

У прес-службі прокуратури повідомляють, що затриманим вручили повідомлення про підозру за ч. 3 ст. 368 (неправомірна вигода) і ч. 2 ст. 365 (перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу) Кримінального кодексу.

Начальнику підрозділу та двом його підлеглим суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на 60 діб без права внесення застави, а заступника начальника відправив під цілодобовий домашній арешт на той самий строк.

Нагадаємо, напередодні в Донецькій області під час отримання хабара в розмірі 200 тис. гривень затримали начальника міського відділення поліції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram