ГоловнаПолітика

Екс-комбата "Харків-1" Янголенка затримали на хабарі в 200 тис. гривень

Янголенко очолює Дружківське відділення поліції.

У середу, 3 жовтня, правоохоронцями задокументовано факт вимагання та отримання начальником одного з відділень поліції в Донецькій області майором поліції Я. хабара у сумі 200 тис. гривень.

Фото: facebook.com/pressjfo.news

Прес-центр Операції об'єднаних сил інформує, що майор вимагав від громадянина хабар за "вжиття кримінально караних заходів реагування до невстановлених осіб, які незаконно викрадають урожай з орендованих земель с/г призначення".

Кошти в сумі 200 тис гривень виявлено та вилучено під час проведення огляду місця події. Корупціонера затримано за ст. 208 КПК України.

Фото: facebook.com/pressjfo.news

"Зараз проводяться обшуки за місцем роботи та проживання хабарника. За результатами їх проведення буде вирішено питання щодо повідомлення про підозру, обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою і відсторонення від обійманої посади", - йдеться у повідомленні.

Затриманим під час отримання хабара в 200 тис гривень виявився екс-командир батальйону "Харків-1" Янголенко, повідомляє Громадське.

Зазначимо, що Янголенко очолює Дружківське відділення поліції.

Фото: facebook.com/pressjfo.news

Нагадаємо, у вересні 2915 року Янголенко був затриманий в Харкові. За інформацією силовиків, він керував злочинним угрупуванням, яке готувало замах на главу МВС Арсена Авакова, а також низку інших замовних вбивств у Києві та Харкові. Пізніше Аваков заявив, що Янголенко готував замах не тільки на нього, але і на волонтера Всеволода Кожем'яку і нардепа Андрія Білецького. За словами Авакова, у Янголенка "зірвало дах" в результаті синдрому повернення з війни.

14 вересня 2015 року суд в Артемівську заарештував Янголенка на два місяці з можливістю виходу під заставу в 1,2 млн грн. 25 вересня Аваков повідомив, що вніс заставу за Янголенка, тому що створював батальйон "Слобожанщина" і хоче дати комбату шанс змінитися.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram