ГоловнаПолітика

Суд арештував частину квартири Надії Савченко, - сестра Віра

Дату накладення арешту Савченко не уточнила.

Суд арештував частину квартири Надії Савченко, - сестра Віра
Фото: Сергей Нужненко

Суд арештував 1/3 квартири депутата Верховної Ради Надії Савченко у Києві. Про це написала сестра Савченко, Віра - на своїй сторінці у Фейсбуці.

"Нашу квартиру на Троєщині арештували. А точніше 1/3 частину, оскільки 2/3 належить мені і мамі. Причина: щоб не продали і Надія не втекла", - написала Савченко.

Савченко не уточнила, коли саме був накладений арешт - цього тижня у справі Савченко немає нових засідань, а навесні Шевченківський суд відмовився арештовувати майно народного депутата за клопотанням прокуратури.

Нагадаємо, 2 серпня 2018 року генеральний прокурор Юрій Луценко оголосив про завершення слідства у справі Савченко-Рубана. Він зазначив, що слідство зібрало достатньо доказів підготовки підозрюваними теракту.

Головний військовий прокурор Анатолій Матіос очікує, що справу буде передано до суду в жовтні.

Надія Савченко була затримана 22 березня 2018 року після зняття недоторканності. Їй закидають змову з метою силового захоплення влади (ч. 1 ст. 109 КК), підготовку до силового захоплення влади (ч. 1 ст. 14, ч. 2 ст. 28, ч. 1. ст. 109 КК), підготовку замаху на життя президента України, народних депутатів, прем'єр-міністра, членів Кабміну та інших політиків (ч. 1 ст. 14, ч. 2 ст. 28, ст. 112 КК), підготовку до теракту (ч. 1 ст. 14, ч. 3 ст. 258 КК), сприяння терористичній організації "ДНР" (ч. 1 ст. 258-3), незаконне поводження зі зброєю (ч. 1 ст. 263 КК).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram