ГоловнаПолітика

Регламентний комітет скерував подання на Дунаєва на розгляд Ради

Депутату інкримінують помилкове декларування.

Регламентний комітет скерував подання на Дунаєва на розгляд Ради
Сергей Дунаев
Фото: Оппозиционный блок

Комітет Верховної Ради з питань регламенту в середу, 3 жовтня, розглянув подання генерального прокурора Юрія Луценка на зняття недоторканності з депутата Сергія Дунаєва.

Прийняте рішення дає змогу розглянути його в залі.

"Подання є законним, оскільки подано належним суб'єктом внесення. Окремі зауваження щодо достатності обґрунтування і достатності подання вказані у висновку", - сказав на засіданні голова комітету Павло Пинзеник.

Зокрема, комітет висловив застереження з приводу доступу слідства до телефонних переговорів депутата через третіх осіб.

"Остаточне рішення про зняття або не зняття недоторканності вже стосовно двох депутатів [Пономарьова і Дунаєва] буде приймати сесійна зала", - прокоментував позицію депутатів генпрокурор Юрій Луценко.

Сам Дунаєв відкинув ті підозри, які йому інкримінують.

Нагадаємо, в травні 2018 року генеральний прокурор Юрій Луценко підписав подання на зняття недоторканності з нардепа Дунаєва. Йому інкримінували ст. 366-1ККУ - внесення недостовірних даних у декларацію.

Як встановили слідчі, Дунаєв у своїй декларації за 2015 рік вказав недостовірні дані. Йдеться про низку компаній, кінцевим власником яких є народний депутат, і які він не вказав декларації. Слідство вважає, що таким чином Дунаєв приховав понад 150 млн гривень, які є часткою в статутному капіталі цих компаній.

Регламентний комітет тоді відмовився розглядати подання, мотивувавши своє рішення процедурними моментами.

У вересні Луценко направив у Раду повторне подання на Дунаєва.

Сергій Дунаєв - член депутатської фракції "Опозиційний блок", входить до комітету Верховної Ради з питань запобігання та протидії корупції. Обирався депутатом Лисичанської міськради від Партії регіонів. З 2009-го по 2012 рік займав посаду мера Лисичанська.

У 2014 році Дунаєв разом з Олександром Єфремовим брав участь у сепаратистському мітингу в Луганську, після якого облрада прийняла незаконне рішення про проведення так званого референдуму.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram