ГоловнаПолітика

Генпрокуратура не подаватиме до Ради подання на Ляшка та Мосійчука

Документи, підготовлені НАБУ і САП, є неповними і недоведеними.

Генпрокуратура не подаватиме до Ради подання на Ляшка та Мосійчука
Фото: Макс Требухов

Генеральна прокуратура не подаватиме до Верховної Ради подання про зняття недоторканності з народних депутатів Олега Ляшка та Ігоря Мосійчука, ініційовані Національним антикорупційним бюро та Спеціалізованою антикорупційною прокуратурою. Про це сьогодні заявив Генпрокурор України Юрій Луценко, пише "Інтерфакс-Україна".

Підготовлені НАБУ і САП документи "є неповними і не можуть бути передані на розгляд до Верховної Ради", заявив Генпрокурор.

"Ще раз можу підтвердити, що у мене було подання на народного депутата Ляшка, ініційоване НАБУ і САП, а також на народного депутата Мосійчука, ініційоване НАБУ і САП. За обома цими поданнями юридичний аналіз Генеральної прокуратури показав на неповноту, недоказовість, і тому я не можу подати відповідні документи на розгляд сесії", - сказав Луценко.

Він зазначив, що на сьогодні список подань Генпрокуратури на зняття недоторканності з народних депутатів вичерпано.

Нагадаємо, 15 вересня 2018 року директор НАБУ Артем Ситник заявив, що його відомство не підготувало подання на зняття депутатської недоторканності з лідера Радикальної партії Олега Ляшка, і не спрямовувало його в Спеціалізовану антикорупційну прокуратуру. Однак проведення розслідування щодо Ляшка підтвердив Ситник.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram