ГоловнаПолітика

Директор НАБУ звинуватив першого заступника голови СБУ в "брудних провокаціях"

Публічний конфлікт Ситника і Демчини триває.

Директор НАБУ звинуватив першого заступника голови СБУ в "брудних провокаціях"
Митинг против Сытника, организованный под комитетами Рады
Фото: Анна Стешенко

Директор Національного антикорупційного бюро Артем Ситник звинуватив першого заступника голови Служби безпеки України Павла Демчину в провокаціях проти нього. Він також натякнув, що до них може бути причетний депутат, один із лідерів БПП Сергій Березенко.

Про це він сказав на засіданні антикорупційного комітету Верховної Ради.

"Що стало причиною того, що ми бачимо грубі брудні прийоми з боку окремих фігурантів проваджень НАБУ. Нещодавно на адресу Антикорупційної прокуратури було направлено підозру щодо першого заступника голови Служби безпеки України, і недавно в рамках кримінального провадження, яке розслідується за заявою журналіста Дмитра Гнапа, котрий виклав листування Онищенка з народними депутатами, було викликано низку депутатів, у тому числі пана Березенка, який відповідає за зовнішню рекламу", - заявив він.

"Напевно, я єдиний чиновник, якого так прорекламували безкоштовно", - пожартував Ситник, маючи на увазі появу анонсу сьогоднішнього засідання, який з'явився на сітілайтах у київському метро в понеділок.

"Вважаю, що це дуже брудні кроки з боку Демчини. Замість того, щоб працювати разом, ми отримали цілу операцію з викриття наших агентів і зриву операцій. Одна з цих операцій стосувалася кришування грального бізнесу, до якого були причетні окремі керівники Служби безпеки України", - заявив директор НАБУ.

Він також запевнив, що "проплачені акції і провокації з зовнішньою рекламою" не вплинуть на роботу НАБУ.

Нагадаємо, НАБУ підозрює Демчину в незаконному збагаченні

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram