ГоловнаПолітика

Кабмін дозволив Держслужбі спецтранспорту застосовувати кийки і електрошокери

Військове формування, що відповідає за роботу транспорту, зможе застосовувати спецзасоби у разі правопорушень і для самозахисту.

Кабмін дозволив Держслужбі спецтранспорту застосовувати кийки і електрошокери
Фото: president.gov.ua

Кабінет Міністрів дозволив співробітникам Державної спеціальної служби транспорту застосовувати до правопорушників гумові кийки, електрошокери і бронемашини без штатного озброєння. Відповідне рішення уряд ухвалив на сьогоднішньому засіданні.

Правила застосування спецзасобів військовослужбовцями і співробітниками воєнізованої охорони Держспецтрансслужби розробило Міноборони. Тепер співробітники цієї служби можуть застосовувати спецзасоби проти правопорушників "для захисту громадян і самозахисту під час нападу, а також для відбиття атаки на споруди і приміщення". Спецзасоби також можна використовувати для затримання правопорушників, які намагаються втекти або чинять опір.

Уряд також затвердив список дозволених спецзасобів для співробітників Держспецтранслужби, серед яких гумові кийки, наручники, електрошокери, гумові патрони, балончики зі сльозогінним газом і світлошумові гранати.

Нагадаємо, Держспецтрансслужба - це спеціалізоване військове формування, що забезпечує стале функціонування транспорту. З грудня 2017 року служба перейшла в підпорядкування Міноборони.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram