ГоловнаПолітика

СБУ заблокувала провокацію на Банковій, профінансовану сином Януковича

Вартість провокації оцінили у 3 тис. доларів США.

СБУ заблокувала провокацію на Банковій, профінансовану сином Януковича
Александр Янукович
Фото: azh.kz

Служба безпеки та Національна поліція заблокували провокаційну акцію біля будівлі Адміністрації президента України, профінансовану сином колишнього президента Віктора Януковича Олександром.

Про це заявив на брифінгу заступник голови СБУ Віктор Кононенко, передає УНН.

"15 і 16 вересня спільно з Національною поліцією заблокували колишнього лідера "Молодих регіонів" Сергія Хижняка, який перебуває на території РФ. За вказівкою і завдяки фінансуванню відомого вам Олександра Януковича він мав організувати провокаційну акцію біля Адміністрації Президента", - сказав він.

За словами Кононенка, вартість провокації була оцінена в 3 тис. доларів США. При цьому, уточнив він, "аванс" у розмірі 30 тис. гривень Хижняк переказав на банківську картку організатора акції відразу ж після отримання згоди на її проведення.

"Організаторів та учасників акції затримано, допитано. Задокументовано її замовний характер, вилучено відповідну документацію", - зазначив заступник голови СБУ.

Нагадаємо, раніше в Києві біля Адміністрації Президента пройшла акція "Мовчання вбиває", учасники якої провели ніч на Банковій. Організатори заявили, що мають намір пікетувати місцеві органи влади з вимогою розслідувати напади на активістів, встановити замовників нападів і забезпечити належний правопорядок щодо громадської діяльності.

Підтримку цій акції висловив президент Петро Порошенко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram