ГоловнаПолітика

Кримський суд скоротив термін ув'язнення Балуха на один місяць (оновлено)

Балух просив етапувати його до суду і відмовився від участі в засіданні за допомогою відеозв'язку.

Кримський суд скоротив термін ув'язнення Балуха на один місяць (оновлено)
Фото: Крым.Реалии

Апеляція у справі українського активіста Володимира Балуха проходить в окупаційному Криму за відсутності самого Балуха. Про це повідомляє "Крим.Реалії".

Біля суду зібралися люди, щоб підтримати українського активіста.

"Балух відмовився виходити в кабінет відеоконференц-зв'язку і просить етапувати його до суду для розгляду апеляційної скарги", - розповіла адвокат Балуха Ольга Дінзе. Адвокат зазначила, що Балух подасть заяву на ім'я судді Олени Спасьонової про те, що не згоден брати участь у судовому засіданні за допомогою відеоконференц-зв'язку і бажає бути присутнім особисто.

24 вересня підконтрольний Кремлю Верховний суд Криму почав розгляд апеляційної скарги захисту Балуха на рішення Роздольненського суду в кримінальній справі про дезорганізацію діяльності ізолятора тимчасового утримання, але відразу ж відклав засідання.

Оновлення. Підконтрольний Росії верховний суд Криму "пом'якшив" вирок Володимиру Балуху, скоротивши йому термін ув'язнення на один місяць. Про це повідомляє "Крим.Реалії". Зазначають, що суд не задовольнив апеляцію захисту, але, "з огляду на позитивну характеристику" ув'язненого, скоротив загальний термін ув'язнення в колонії загального режиму з 5 років до 4 років і 11 місяців.

Нагадаємо, Володимир Балух продовжує безстрокове голодування, яке він оголосив 19 березня 2018 року на знак протесту проти переслідування. Суд в анексованому Криму засудив активіста до п'яти років позбавлення волі за сукупністю двох справ проти нього: за звинуваченням у зберіганні боєприпасів і побиття начальника ІТТ. Балух і його захист звинувачення відкидають, оскільки вважають справжньою причиною переслідування його проукраїнську позицію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram