ГоловнаПолітика

У Криму відклали розгляд скарги на вирок Балуху (оновлено)

Засідання не відбулося через відмову Балуха виходити з камери.

У Криму відклали розгляд скарги на вирок Балуху (оновлено)
Владимир Балух
Фото: Антон Наумлюк

Підконтрольний Кремлю "Верховний суд Криму" сьогодні, 24 вересня, мав розглянути апеляційну скаргу захисту українського активіста Володимира Балуха на вирок Роздольненського районного суду. Про це повідомляє Кримська правозахисна група на сторінці у Фейсбуці.

Початок засідання було призначено на 15:00, але воно так і не відбулося.

"Крим.Реалії"  повідомляє, що суддя Олена Спасенова відклала засідання у зв'язку з тим, що "не забезпечена явка підсудного на засідання". Володимир Балух мав брати участь у засіданні за допомогою відеоконференцзв'язку, проте відмовився вийти з камери.

"Балух відмовився виходити в кабінет ВКС [відеоконференцзв'язку] і просить етапувати його до суду для розгляду апеляційної скарги захисту", - розповіла адвокат Балуха Ольга Дінзе.

За її словами, без Балуха "справу розглянути не можуть".

За інформацією архієпископа УПЦ КП Климента, засідання відклали до 3 жовтня.

Активіста засудили до трьох років позбавлення волі з відбуванням покарання у виправній колонії загального режиму. Зокрема, "суд" визнав його винним за ч. 2 ст. 321 КК РФ (дезорганізація діяльності закладу, який забезпечує ізоляцію від суспільства). Як зазначено, сукупно з попередніми вироками це 5 років позбавлення волі з відбуванням покарання у виправній колонії загального режиму і штраф у розмірі 10 тис. рублів (4,1 тис. гривень).

Нагадаємо, раніше заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтем Чийгоз повідомив, що Балуха в сімферопольському СІЗО сильно побили і погрожують позбутися його. У МЗС України заявили, що докази побиття Балуха передадуть у суди.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram