ГоловнаСвіт

Росія планує провести в окупованому Криму навчання з 50 літаками і 10 кораблями

Це найбільші навчання за чотири роки окупації.

Росія планує провести в окупованому Криму навчання з 50 літаками і 10 кораблями
Учения 'Восток-2018'
Фото: riafan.ru

Росія планує провести в окупованому Криму великі військові навчання. Про це сьогодні повідомив керівник прес-служби Південного військового округу РФ Вадим Астаф'єв, пише "Радіо Свобода".

"У спільних навчаннях візьме участь понад 1 тис. військовослужбовців об'єднання (4-ї армії ВПС і ППО) і буде задіяно понад 50 літаків далекої, оперативно-тактичної, штурмової авіації, в тому числі літак далекого радіолокаційного виявлення та управління А-50, надзвуковий ракетоносець-бомбардувальник Ту-22М3, а також близько 10 кораблів Чорноморського флоту", - заявив Астаф'єв.

На першому етапі ескадрильї оперативно-тактичної авіації перебазовуються з Ростовської області в анексований Крим, де протягом тижня їм доведеться проводити навчання з дивізією ППО і кораблями Чорноморського флоту.

Зокрема, ескадрильї винищувачів Су-30СМ і бомбардувальників Су-34 застосують ракети і бомби проти умовних цілей у районі полігонів Опук і Чауда.

"Льотчикам потрібно вразити щити-мішені, встановлені в морі, і реальні крилаті ракети берегових ракетних комплексів Чорноморського флоту. Крім того, льотний склад авіаційного з'єднання в рамках навчань відпрацює складний елемент дозаправлення в повітрі і проведе повітряний бій з авіаційним угрупованням умовного противника чисельністю до 30 літаків", - сказано в повідомленні.

Раніше повідомляли, що кораблі Чорноморського флоту Росії і авіація Південного військового округу Міноборони Росії відпрацювали "знищення кораблів і літаків умовного противника" під час спільних навчань у Чорному морі.

Після анексії Криму 2014 року Росія проводить регулярні військові навчання на півострові. У Генштабі України дії російських військових у Криму називають незаконними.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram