ГоловнаСвіт

Помпео: РФ працює проти інтересів США в Україні, Сирії та інших "гарячих точках"

"Це дуже справедлива оцінка, що дуже сумно, оскільки є місця, де ми маємо спільні інтереси".

Помпео: РФ працює проти інтересів США в Україні, Сирії та інших "гарячих точках"
Фото: nbcnews.com

Росія працює проти американських інтересів в Україні, Сирії та інших "гарячих точках" світу.

Про це заявив держсекретар США Майк Помпео в інтерв'ю програмі "Зустріч із пресою" на каналі NBC напередодні відкриття сесії Генеральної Асамблеї ООН у Нью-Йорку.

Як повідомляє "Голос Америки", Помпео визнав, що адміністрації Трампа поки що не вдалося дати відсіч численним дестабілізаційним діям Росії в усьому світі. Росія підтримує війська сирійського диктатора Башара Асада, анексувала український Крим і почала багато інших кроків, які прямо суперечать зовнішньополітичним інтересам США.

Ведучий програми "Зустріч із пресою" Чак Тодд сказав, що Росія не є помічником на жодному зовнішньополітичному напрямі, і Майк Помпео погодився з ним.

"Це дуже справедлива оцінка, що дуже сумно, оскільки є місця, де ми маємо спільні інтереси. Я працював у тісному контакті з ними з проблем боротьби з тероризмом. Є безліч інших місць у світі, де наші інтереси сходяться, чого не можна сказати про цінності", - сказав глава зовнішньополітичного відомства США.

"Вони дуже сильно відрізняються від нас щодо цього. Вони не сприяють в Україні, у Сирії. Ви це показували, - продовжував держсекретар. - Тепер щодо спроб протидії зловмисним діям Росії в усьому світі. Президент намагався налагодити відносини і змінити ситуацію, але нам це не вдалося, принаймні - поки що".

Помпео відкинув припущення, що він та інші можновладні представники адміністрації виступають у ролі "злого поліцейського", тоді як президент Трамп діє, як "добрий поліцейський". Ця думка з'явилася після приязної спільної прес-конференції Трампа з президентом Росії Володимиром Путіним, що мала місце минулого літа і спричинила широку критику.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram