ГоловнаСвіт

Мей готується до дострокових парламентських виборів у листопаді, - The Sunday Times

Прем'єр-міністр хоче отримати суспільну підтримку "Брексіту".

Мей готується до дострокових парламентських виборів у листопаді, - The Sunday Times
Премьер-министр Британии Тереза Мэй
Фото: EPA/UPG

Команда прем'єр-міністра Великобританії Терези Мей почала готуватися до проведення дострокових парламентських виборів, які можуть відбутися в листопаді. Про це в неділю, 23 вересня, повідомляє газета The Sunday Times з посиланням на джерела в оточенні прем'єра.

"Мета дострокових виборів - отримати громадську підтримку позиції Мей щодо "Брексіту", а також зберегти за нею прем'єрське крісло", - пише видання.

Згідно з інформацією видання, Мей планує повідомити про готовність добровільно піти у відставку влітку 2019 року. Це допоможе їй зберегти пост прем'єра на найближчий час, йдеться в статті.

20 вересня на саміті в Австрії лідери Єврозсоюзу відхилили план Мей щодо "Брексіту". Вони зажадали від Великобританії великих поступок щодо торгівлі та митних угод. Мей своєю чергою заявила про кризу переговорів щодо виходу з ЄС.

Раніше The Telegraph і Express дізналися, що британські консерватори запропонують Мей піти у відставку після березня 2019 року. Вони також склали список з 27 потенційних наступників Мей на посаді глави уряду.

Серед них - міністр закордонних справ Джеремі Гант, глава МВС Саджіда Джавід, міністр охорони здоров'я Меттью Генкок, міністр навколишнього серед Майкл Гоув, міністр міжнародного розвитку Пенні Мордонт, міністр оборони Гевін Вільямсон, міністр торгівлі Ліам Фокс, колишній міністр з питань виходу з ЄС Девід Девіс та низка інших чиновників.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram