ГоловнаСвіт

У Польщі співробітника телеканалу звільнили за публікацію "принизливого" фото Дуди з Трампом

Зустріч президентів відбулася 19 вересня у Вашингтоні.

У Польщі співробітника телеканалу звільнили за публікацію "принизливого" фото Дуди з Трампом
Фото: Ivan Shyla\Facebook

Телеканал Belsat, що веде мовлення з Польщі, звільнив співробітника Івана Шила після того, як він опублікував на своїй сторінці в фейсбуці фотографію з офіційної зустрічі президента Польщі Анджея Дуди з американським лідером Дональдом Трампом. Про це розповів сам Шило в фейсбуці.

Шило, який працює на телеканалі SMM-спеціалістом, виклав фотографію з Дудою і Трампом з текстом «зліва - президент Польщі» в середу, 19 вересня. На ній зображено, як президенти підписують в Овальному кабінеті угоду про стратегічну співпрацю. При цьому під час підписання документа Трамп сидить за своїм столом, а Дуда стоїть поруч. Як зазначає The Washington Post, фотографія стала об'єктом спору серед користувачів, які вважають, що вона ганьбить Дуду і всю Польщу.

Колишній співробітник Belsat пояснив, що взяв фотографію зі сторінки Трампа в твіттері. За його словами, відразу після публікації директор телеканалу Агнешка Ромашевська-Ґузи попросила його видалити фотографію. Вона «зіслалася на національні інтереси Польщі» і назвала Шила «маріонеткою Кремля», додав чоловік. Після того, як Шило відмовився видалити публікацію, його «звільнили електронною пошою без пояснення причин».

Як пише Дождь, в розмові з Wirtualnemedia.pl Ромашевська-Ґузи підтвердила, що однією з причин звільнення Шила стала розміщена ним фотографія. Вона пояснила, що співробітник в сфері піару не може, маючи контракт з телеканалом, «проводити будь-які компанії» в соцмережах.

Шило зазначив, що Belsat веде мовлення на аудиторію Білорусії, проте базується в Польщі і фінансується урядами Польщі і Великобританії. Він також розповів, що після інциденту з його звільненням співробітники телеканалу отримали пам'ятку, в якій йдеться, що будь-яка новина, пов'язана з Польщею, повинна бути узгоджена з редакторами перед публікацією.

Зустріч Трампа з Дудою відбулася 19 вересня у Вашингтоні. На спільній прес-конференції президент Польщі запропонував створити на території своєї країни постійну американську військову базу. Дуда запропонував назвати її «Форт Трамп» і заявив про готовність витратити на створення бази два мільярди доларів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram