ГоловнаСвіт

Атомний підводний флот РФ з гіперзвуковою зброєю буде готовий до 2024 року, - CNBC

Флот становить загрозу, яку США зараз не може відобразити.

Атомний підводний флот РФ з гіперзвуковою зброєю буде готовий до 2024 року, - CNBC

Новий російський атомний підводний флот, оснащений гіперзвуковою зброєю, буде приведений в боєготовність до 2024 року. Про це повідомляє телеканал CNBC з посиланням на джерело, ознайомлене зі звітами розвідки США.

За його словами, Москва скоротила фінансування низки військових програм заради створення восьми нових підводних човнів, озброєних гіперзвуковими ракетами. За класифікацією американських військових, це підводні човни "Борей 2" або "Борей А" - четверте покоління субмарин з балістичними ракетами, які надійдуть на озброєння Північного і Тихоокеанського флотів Росії.

"Кожна з субмарин буде оснащена 20 ракетами "Булава", яка зможе переносити до десяти ядерних і гіперзвукових блоків", - йдеться в повідомленні.

Раніше голова інформаційного проекту про ядерні озброєння Федерації американських вчених Ханс Крістенсен заявив, що сумарна руйнівна сила чотирьох ракет "Булава", запущених з російського атомного підводного човна "Юрій Долгорукий", рівносильна "160 Хіросімам".

Телеканал наголошує, що один підводний човен може запустити до 200 гіперзвукових ракет, що представляє "загрозу, яку США зараз не може відбити". На противагу ВМС США можуть представити 14 підводних човнів типу "Огайо", але вони наразі не озброєні системами, здатними перехоплювати гіперзвукові ракети.

Нагадаємо, 1 березня під час послання Федеральним зборам президент РФ Володимир Путін представив ракетний комплекс стратегічного призначення з гіперзвуковим крилатим блоком "Авангард", і повідомив про створення гіперзвукового авіаційно-ракетного комплексу "Кинджал". Після чого президент РФ заявив, що нова російська зброя робить розширення НАТО безглуздим.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram