ГоловнаПолітика

Нацрада призначила позапланову перевірку NewsOne

В ефірі телеканалу "є кліше російської пропаганди, і вони містять ознаки прихованого призову до агресивних дій".

Нацрада призначила позапланову перевірку NewsOne

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення призначила позапланову перевірку телеканалу NewsOne.

Рішення прийнято на засіданні регулятора 20 вересня, повідомляє прес-служба Нацради.

"Національна рада ... призначила позапланову виїзну перевірку ТОВ "Новини 24 години", м. Київ (логотип "NEWSONE"), через зафіксовані в ефірі ознаки порушення частини першої статті 28 Закону України "Про інформацію" та абзацу четвертого частини другої статті 6 Закону України "Про телебачення і радіомовлення" - поширення мовної ворожнечі", - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, моніторингом мови по 31 серпня, 1, 2, 5, 6, 13 і 16 вересня 2018 року в ефірі різних програм мовця зафіксовано висловлювання низки осіб, що суперечать вимогам зазначених законодавчих норм.

Крім того, в національну раду надійшов лист Служби безпеки України щодо поширення 31.08.2018, 01.09.2018, 05.09.2018, 06.09.2018 в ефірі ТОВ "Новини 24 години" висловлювань, в яких, на думку спецслужби, "є кліше російської пропаганди , і вони містять ознаки прихованого призову до агресивних дій і програмування агресивної поведінки глядачів".

Нагадаємо, 29 серпня Нацрада винесла попередження NewsOne за пропаганду органів держави-агресора.

Раніше того ж дня екс-заступник голови Адміністрації Президента України Андрій Портнов заявив, що отримав в управління на три роки телеканал NewsOne.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram