ГоловнаПолітика

Мир на Донбас прийде з повним відновленням України, - Тимошенко

Лідер "Батьківщини" дала інтерв'ю The Washington Post.

Мир на Донбас прийде з повним відновленням України, - Тимошенко
Фото: Александр Прокопенко

Україна не може прийняти мир на Донбасі на умовах Росії. Про це в інтерв'ю The Washington Post заявила лідер "Батьківщини" Юлія Тимошенко, відповідаючи на запитання журналіста про її бачення врегулювання ситуації на окупованих територіях.

"Ситуація складна. Ми не хочемо так званого миру, якщо його буде досягнуто за рахунок капітуляції України. Ми не можемо прийняти мир на умовах Путіна. Ми вважаємо, що миру можна досягти з повним відновленням території України", - зазначила Тимошенко.

Цьому, за її словами, може сприяти Захід шляхом тиску на Путіна, в тому числі за допомогою санкцій.

При цьому Тимошенко категорично відкинула будь-які зв'язки з президентом Росії Володимиром Путіним.

"Моє бачення майбутнього України - це членство в Європейському Союзі і повноцінне членство в НАТО. Ви дуже добре знаєте, що проросійський президент Янукович кинув мене в тюрму. Якби я була проросійською, і Путін сказав не садити мене за ґрати, Янукович би ніколи цього не зробив. ... Думку про те, що в мене якісь особливі відносини з Путіним, уперше поширив Пол Манафорт ще в 2006-2007 роках. Прокурор Роберт Мюллер опублікував документи, які показують, що Манафорт отримував мільйони доларів за мою дискредитацію", - резюмувала лідер "Батьківщини".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram