ГоловнаПолітика

Конфлікт між НАБУ і САП буде розслідувати СБУ

Провадження відкрито за статтею 365 Кримінального кодексу.

Конфлікт між НАБУ і САП буде розслідувати СБУ
Фото: facebook.com/sap.gov.ua/

Прокуратура Києва вирішила передати матеріали кримінального провадження, розпочатого у зв'язку з подіями, що відбулися біля будівлі Спеціалізованої антикорупційної прокуратури 19 вересня, від Шевченківського райуправління поліції в Головне управління СБУ в Києві та Київській області.

Про це повідомила прес-служба прокуратури.

Відомості за фактом перевищення влади, що супроводжувався насильством щодо працівника Генеральної прокуратури України із заподіянням йому тілесних ушкоджень, унесені в ЄРДР за ознаками кримінального злочину, передбаченого ч. 2 ст. 365 КК України.

Нагадаємо, 19 вересня на вулиці Шолуденка в Києві сталася сутичка спецназу НАБУ зі співробітниками САП. Силовики приїхали відбивати своїх детективів, які нібито намагалися повторно встановити обладнання для прослуховування в кабінеті керівника САП Назара Холодницького, протягнувши кабель з "Охмадиту".

За версією САП, автомобіль з детективами було заблоковано працівниками Національної поліції для проведення невідкладних слідчих і процесуальних дій. Щоб уберегти співробітників від викриття, директор НАБУ Артем Ситник "використовував силовий підрозділ, застосував насильство стосовно співробітників правоохоронних органів, пошкодив майно громадян, перешкодивши проведенню слідчих дій".

У результаті було пошкоджено автомобіль САП, а один з її співробітників отримав травми.

За версією НАБУ, співробітники Бюро не перебували і не проводили ніяких дій на території Антикорупційної прокуратури і в її внутрішньому дворі. А на території лікарні "Охматдит" відбулися законні та санкціоновані заходи.

"У якийсь момент, з незрозумілих причин, мікроавтобус, в якому були співробітники УСО, без будь-яких пояснень заблокували кілька автомобілів і близько десятка невідомих осіб, які згодом були ідентифіковані як працівники Управління державної охорони і САП. Співробітники УСО НАБУ розцінили цей крок як можливу провокацію, тому викликали поліцію і вжили заходів для розблокування автомобіля", - йдеться в повідомленні Бюро.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram