ГоловнаПолітика

НАБУ заперечує встановлення прослуховування в САП (оновлення)

Ситник назвав блокування автомобіля Бюро співробітниками САП "дивним".

НАБУ заперечує встановлення прослуховування в САП (оновлення)
Фото: Сергей Нужненко

Національне антикорупційне бюро заперечує встановлення прослуховування в Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі.

Про це повідомляє прес-служба НАБУ.

"У відповідь на заяви Назара Холодницького, повідомляємо, що співробітники НАБУ не перебували і не проводили ніяких дій на території Антикорупційної прокуратури і в її внутрішньому дворі. Зате на території лікарні "Охматдит" мали місце законні і санкціоновані заходи згідно з чинним законодавством, суть яких НАБУ наразі розголошувати не може без шкоди для досягнення цілей кримінального провадження", - йдеться у повідомленні.

Згідно з повідомленням, також у середу неподалік від свого місця дислокації (приблизно за півкілометра від САП) співробітники Управління спеціальних операцій НАБУ проводили планові заняття з тактико-спеціальної підготовки - такі заняття проводяться регулярно.

"У якийсь момент, з незрозумілих причин, мікроавтобус, в якому перебували співробітники УСО, без будь-яких пояснень заблокували кілька автомобілів і близько десятка невідомих осіб, які в подальшому були ідентифіковані як працівники Управління державної охорони і САП. Співробітники УСО НАБУ розцінили цей крок як можливу провокацію, тому викликали поліцію і вжили заходів для розблокування автомобіля", - йдеться у повідомленні.

У бюро зазначають, що, на жаль, під час розблокування кілька автомобілів отримали незначні пошкодження. Пошкодження зафіксовані працівниками Національної поліції.

Оновлення. Директор Національного антикорупційного бюро Артем Ситник заявив, що не знає причин блокування автомобіля НАБУ працівниками САП.

Ситник наголосив, що автомобіль НАБУ перебував за півкілометра від будівлі САП, і йому невідомо, з яких причин працівники САП блокували автомобіль НАБУ.

Глава Бюро назвав цей інцидент "дивним", передає Громадське.

"Їхали наші співробітники спеціальних операцій, вони були заблоковані автомобілями Спеціалізованої антикорупційної прокуратури. Причини цього блокування пояснені не були. Потім наші співробітники вжили заходів, щоб зняти це блокування і поїхати виконувати надалі свої службові обов'язки", - зазначив він.

Також Ситник розповів, що НАБУ подає заяву в поліцію через цей інцидент, щоб вона з'ясувала, на яких підставах працівники САП блокували співробітників Бюро.

Нагадаємо, в середу, 19 вересня, між НАБУ і САП стався силовий конфлікт у Києві. Повідомлялося, що директор НАБУ Артем Ситник не прийшов на засідання комітету Ради, оскільки дізнався про затримання детективів НАБУ за встановлення "жучків" у кабінеті Холодницького.

Інцидент призвів до силового протистояння, оскільки визволяти затриманих детективів приїхали спецпризначенці НАБУ. Водночас Бюро спростувало як затримання детективів, так і спробу встановити прослуховування.

Пізніше САП виклала свою версію конфлікту з НАБУ і опублікувала відео бійки.

Глава САП Холодницький заявив, що має намір домагатися розслідування інциденту під САП за чотирма статтями КК.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram