ГоловнаПолітика

Холодницький має намір домагатися розслідування інциденту під САП за чотирма статтями КК

Зараз складаються рапорти за фактом події.

Холодницький має намір домагатися розслідування інциденту під САП за чотирма статтями КК
Фото: Lb.ua

Заступник генпрокурора - спеціалізований антикорупційний прокурор Назар Холодницький має намір домагатися розслідування за чотирма статтями Кримінального кодексу за фактом дій спецпризначенців Національного антикорупційного бюро під будівлею САП.

Про це він заявив на прес-конференції.

"Я буду наполягати і просити керівництво Нацполіції, Служби безпеки провести якісне розслідування кожного з цих проваджень - за фактом прослуховування, воно законне чи незаконне, за фактом ДТП умисного, за фактом викрадення автомобіля, який був зафіксований на відео, і за фактом неправомірних дій кожного зі спецпризначенців НАБУ, які були залучені до цієї операції. Винні особи повинні понести відповідальність", - сказав Холодницький.

Він також зазначив, що зараз складаються рапорти за фактом події. Також про події проінформовано генерального прокурора Юрія Луценка.

Глава САП повідомив, що його водій, якого силою витягли з машини, перебуває в лікарні з переломом руки.

Холодницький вважає, що дії співробітників НАБУ пов'язані з тими провадженнями, за якими прокурори САП здійснюють процесуальне керівництво та в рамках яких перешкоджають непрофесійним діям. Він також припускає, що дії НАБУ є особистою помстою керівництва.

Нагадаємо, в середу, 19 вересня, між НАБУ і САП стався силовий конфлікт у Києві. Повідомлялося, що директор НАБУ Артем Ситник не прийшов на засідання комітету Ради, оскільки дізнався про затримання детективів НАБУ за встановлення "жучків" у кабінеті Холодницького.

Інцидент призвів до силового протистояння, оскільки визволяти затриманих детективів приїхали спецпризначенці НАБУ. Водночас Бюро спростувало як затримання детективів, так і спробу встановити прослуховування.

Пізніше САП виклала свою версію конфлікту з НАБУ і опублікувала відео бійки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram