ГоловнаПолітика

Суд арештував майно Омеляна

Засідання проходило в закритому режимі.

Суд арештував майно Омеляна
Фото: Lb.ua

Суд арештував майно міністра інфраструктури Володимира Омеляна.

Про це повідомив його адвокат Олександр Лисак.

За його словами, захист міністра не був поінформований про засідання, на якому розглядали клопотання про арешт майна.

"У нас сьогодні допит призначено в НАБУ на 18:30, спробуємо хоч у детективів дізнатися, що саме арештовано", - сказав Лисак.

Він також наголосив, що захист Омеляна не має наміру оскаржувати повідомлення про підозру, вручене міністру, і подавати апеляцію на обраний йому запобіжний захід.

Спеціалізована антикорупційна прокуратура просила суд накласти арешт на квартиру Омеляна в Києві, земельну ділянку у Львівській області, будинок у Київській області, в якому він проживає, автомобіль BMW Х5, а також грошові кошти в національній та іноземній валюті.

Прес-секретар Омеляна Марина Томко також повідомила про арешт майна міністра.

"Згідно з непідтвердженою інформацією, закритим рішенням суду арештовано майно В.Омеляна: квартиру (60 кв. м) і машину брата міністра. У власності Омеляна залишилися не арештовані краватки, шкарпетки і кілька сотень книг", - написала вона у Фейсбуці.

Нагадаємо, 13 вересня НАБУ повідомило Омеляну про підозру. Йому закидають незаконне збагачення (ч.3 ст.368-2 КК) і декларування недостовірної інформації (ст.366-1 КК).

Сам міністр заявив, що кримінальне провадження проти нього з'явилося після того, як він серед інших представників "Народного фронту" виявив бажання взяти на поруки Миколу Мартиненка. Він також сказав, що не планує подавати у відставку і з легкістю доведе в суді походження своїх доходів.

14 вересня Омеляна відпустили на поруки. Також суд зобов'язав його здати закордонний паспорт і утриматися від спілкування зі свідками.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram