ГоловнаПолітика

Пашинський: військова прокуратура приховує результати експертизи щодо "Молотів"

"Вона не дозволяє розголошувати цю інформацію як таку, що потрапляє під гриф "держтаємниця"".

Пашинський: військова прокуратура приховує результати експертизи щодо "Молотів"
Фото: Макс Требухов

Голова комітету Верховної Ради з питань національної безпеки і оборони Сергій Пашинський заявив, що результати експертизи щодо мінометів "Молот" засекречені на вимогу військової прокуратури.

Як повідомляє кореспондент LB.ua, це питання розглядали в середу на засіданні комітету.

За його словами, саме відомство Анатолія Матіоса відмовляється показувати суспільству результати експертизи, проведеної в КПІ ім. Сікорського.

"На жаль, Головна військова прокуратура заблокувала це питання. Вона не дозволяє розголошувати цю інформацію як таку, що потрапляє під гриф "державна таємниця". Навіщо військова прокуратура приховує від суспільства результати експертизи? Я хочу всіх запевнити, що як народний депутат зроблю все можливе і неможливе, але відповідь ми отримаємо", - сказав Пашинський.

Після цього комітет з питань національної безпеки і оборони ухвалив рішення звернутися до генерального прокурора Юрія Луценка з вимогою встановити причини блокування розслідування інциденту і надати комітету запитувану інформацію з приводу експертизи.

На сьогоднішнє засідання комітету були запрошені генпрокурор Юрій Луценко, голова Національної поліції Сергій Князєв і міністр оборони Степан Полторак. Представники Міноборони і поліції прийшли, але з ГПУ ніхто не з'явився.

Фото: Тереза Лащук

Нагадаємо, минулого тижня LB.ua стало відомо, що результати експертизи щодо мінометів "Молот" засекречені всупереч обіцянкам силових органів.

Експертизу "Молотів" вирішили провести після того, як 6 липня через вибух міномету загинули троє військових.

Було проведено слідчий експеримент, який, як стверджують військові, показав, що вибух на Рівненському полігоні стався через подвійне заряджання.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram