ГоловнаПолітика

Голова Укртрансбезпеки повернувся на посаду

Відсторонення тривало майже півроку.

Голова Укртрансбезпеки повернувся на посаду
Фото: dsbt.gov.ua

Кабінет Міністрів повернув на посаду голову Державної служби України з безпеки на транспорті Михайла Ноняка. Його відсторонили ще в квітні за поданням міністра інфраструктури Володимира Омеляна, який звинуватив голову ДСБТ у зловживаннях.

Про своє поновлення Ноняк повідомив у фейсбуці.

"Адміністративна перевірка, яка тривала рекордно довго (замість очікуваного місяця майже півроку), розглянувши величезну кількість сфабрикованих матеріалів, завершилася не на користь лобістів фейкових реформ. Сьогодні уряд прийняв справедливе і зважене рішення, відсьогодні мою вимушену «відпустку» завершено", - написав він.

Ноняк працює на посаді голови Укртрансбезпеки вже більш ніж два роки - Кабмін призначив його 20 квітня 2016 року. До цього він був заступником голови цього відомства.

Нагадаємо, рішення про створення Укртрансбезпеки було прийнято на рівні уряду наприкінці 2014 року. Нова служба була створена шляхом злиття Державної інспекції з безпеки на морському та річковому транспорті та Державної інспекції з безпеки на наземному транспорті.

Укртрансбезпеки є центральним органом виконавчої влади, діяльність якого координується Кабміном через міністра інфраструктури і який реалізує державну політику в сфері безпеки на автотранспорті загального користування, міському електротранспорті, залізничному, морському і річковому транспорті (крім сфери безпеки мореплавання суден флоту рибного господарства).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram