ГоловнаЕкономікаДержава

Кабмін змінив порядок реєстрації безробітних

При центрах зайнятості вводять посаду кар'єрного радника.

Кабмін змінив порядок реєстрації безробітних
Львовский городской центр занятости
Фото: www.dcz.gov.ua

Кабінет Міністрів створив інститут кар'єрного радника при центрах зайнятості. Відповідне рішення прийнято на засіданні уряду в середу.

Нова посада передбачена оновленим порядком реєстрації, перереєстрації безробітних і ведення обліку осіб, які шукають роботу.

Кар'єрний радник інформуватиме тих, хто шукає роботу, про наявність вакансій, початок підприємницької діяльності, консультуватиме щодо можливої перепідготовки за своєю професією або отримання нових навичок, проводитиме профорієнтацію. Кар'єрний радник також зобов'язаний вносити інформацію про безробітних осіб в Єдину інформаційно-аналітичну систему Державної служби зайнятості та формувати їх персональну картку.

Передбачається, що особи, звільнені зі служби в зоні проведення антитерористичної операції і Операції об'єднаних сил, беруться на облік у центрі зайнятості і мають право на першочергове отримання послуг.

Новий порядок вводить також поняття профілювання, в тому числі оцінку ступеня мотивації людини до роботи, попит на його професію на ринку праці, можливості працевлаштування, ризики тривалого безробіття. Після первинного профілювання кар'єрний радник і шукач роботи складають індивідуальний план надання послуг.

Згідно з документом, центри зайнятості вестимуть облік осіб, які шукають роботу, незалежно від їх місця реєстрації.

Нагадаємо, виконувач обов'язків голови Державного центру зайнятості Валерій Ярошенко заявив, що 45% безробітних, які стоять на обліку, мають вищу освіту, а у великих містах - 80%.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram