ГоловнаЕкономікаБізнес

ГПУ отримала доступ до рахунків компаній групи "Приват"

Справа стосується заволодіння коштами ПриватБанку колишніми посадовими особами.

ГПУ отримала доступ до рахунків компаній групи "Приват"
Фото: uainfo.org

Печерський районний суд Києва надав слідчим Генеральної прокуратури доступ до рахунків компаній у справі ПриватБанку.

Відповідні рішення суд ухвалив 4 вересня, повідомляє FinClub.

ГПУ з 6 червня 2017 року веде розслідування за фактом створення злочинної організації, а також керівництва такою організацією і участь у ній з метою заволодіння протягом 2008-2016 років коштами ПриватБанку в особливо великих розмірах колишніми посадовими особами фінустанови.

За даними слідства, з 20 жовтня по 22 листопада 2016 року ПриватБанк уклав кредитні договори з 36 юридичними особами на 126,9 млрд грн на термін від 8 до 10 років за ставкою 10,5% річних. Протягом одного-двох днів з моменту отримання кредитних коштів усі позичальники перерахували їх на погашення кредитів 193 юридичних осіб, які були надані в попередні роки.

Слідчі запросили доступ до банківських рахунків деяких юросіб, щоб установити точні обставини в цьому провадженні.

Доступ надано до рахунків "Укртатнафти", авіакомпаній "Дніпроавіа", "Роза вітрів", аеропорту "Дніпропетровськ", НПК "Галичина", "1+1 Продакшн", а також декількох фізосіб, з яких встановлено тільки бізнесмена Михайла Кіпермана.

Слідчі також отримають інформацію про рахунки маловідомих компаній: "Маркет-Сервіс", "Фабриціус", "Петройл", "Таймар", "Альфа Трейд Ойл", "Павліс", "Менорита", "Аварис", "Брук-Ойл" , "Мондоро", "Біотрейд", "Завод засобів механізації аеропортів", "Сталь", "Капітал Ойл", "Пальміра Трейдинг", "Ойлстрім", "Мігорі", "Максі В", "Адамант Ойл", "Шкодер-З», «Натела», «Біото», «Лабі трейд», «НК Франко», «Олімп Ойл», «Т-Альфа», «Капітал Трейд», «Нафтаенерджі», «Альфа Трейд Ойл», «Масбах», «Атіс Трейд», «Тайс Рівер», «Юкон Сервіс Груп», «Сегмент Ойл», «Юнекс Груп», «Фобург», «АС-МВК», «Інвестгр УПП», «Метриком», «Картсервіс Плюс», «Реал-Стандарт», «Альфатрейдер», «Індастріал Гарант», «Діксі».

Більшість з вищевказаних компаній, за даними аналітичної системи YouControl, належать до групи "Приват" Ігоря Коломойського і Геннадія Боголюбова.

Нагадаємо, в грудні 2017 року ПриватБанк подав у Високий суд Лондона позов проти Коломойського, Боголюбова, а також компаній Teamtrend Ltd., Trade Point Agro Ltd., Collyer Ltd., Rossyan Investing Corp., Milbert Ventures Inc. і ZAO Ukrtransitservice Ltd., що, ймовірно, належать їм або перебувають під їхнім контролем. Позивач домігся, що суд як запобіжний захід видав наказ про арешт активів екс-власників банку і зазначених шести компаній на суму більш ніж 2,5 млрд доларів.

Суд також зобов'язав Коломойського і Боголюбова розкрити інформацію про всі свої активи, що беруть участь у розгляді справи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram